Verslagen van activiteiten

Verslagen > Walter Roozendaal boeit met volkse verhalen en melodieën  18-03-2018

Walter Roozendaal boeit met volkse verhalen en melodieën  18-03-2018

Twee maal per jaar is er een NIVON koffie-ochtend in Banjaert, die beurtelings georganiseerd wordt door de afdelingen Amsterdam, Amstelveen, Zaanstad, Beverwijk en ten slotte door de medewerkers van Banjaert zelf.
Op 18 maart jl. was de afdeling Beverwijk aan de beurt.

 

 


De organisatie had gekozen voor een optreden van Walter Roozendaal uit Alkmaar. Voor de leek is dit geen bekende naam, maar Roozendaal werkte decennialang aan het conservatorium als dramadocent, docent podiumpresentatie, theaterconsulent voor basis- en voortgezet onderwijs en nog veel meer functies in de theaterwereld.

Ook schreef hij een Handboek podiumpresentatie voor koren, musici, zangers, vertellers en iedereen die voor publiek optreedt. Daarnaast onderhoudt hij een zeer uitgebreide en informatieve website over podiumpresentatie.
Het programma was in twee delen gesplitst.
In het deel vóór de pauze verhaalde Walter Roozendaal over “Platte Thijs en meer van zuks”, Noord-Hollandse streekverhalen, gelardeerd met volkswijsjes op de accordeon. Walter Roozendaal maakte een keuze uit een groot aantal Noord-Hollandse streekverhalen, met oude dansen, gedichten en kermisliederen. De liedjes die hij speelde hadden een zeer hoge herkenningsfactor onder het publiek.

Na de pauze werden we getrakteerd op het verhaal Toen Schlemiel naar Warschau ging, Jiddische verhalen, gebaseerd op het werk van Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer, die in zijn werken de leefwereld in het getto van Warschau en de sfeer van de Oost-Europese sjtetls (Joodse dorpen of stadjes) beschreef. Zijn korte verhaal Yentl werd in 1983 verfilmd onder dezelfde naam door Barbra Streisand (regie en hoofdrol).
Kortom: een veelzijdige ochtend, waar velen met genoegen op terug zullen kijken.

Alleen ... de opkomst. Die viel met zo’n veertig man (overigens wel uit al onze aangesloten regio’s) een beetje tegen. Misschien was de koudste dag van deze winter daar debet aan met tempersturen onder het vriespunt (en dat voor medio maart). Het was namelijk niet echt een dag om er gezellig op uit te trekken met een snijdende oostenwind.

De volgende koffieochtend is op 4 november a.s. Deze wordt georganiseerd door de afdeling Amsterdam. We rekenen op uw komst.

 

Annemarie Broek

 Voor meer informatie: http://www.muzemuzette.com/automatisch/

Om alle foto's te bekijken[KLIK HIER]

 

 

 

 

 

(c) Nivon afd. Beverwijk

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

 

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben