Verslagen van activiteiten

Verslagen > ’t Gevolg: meeslepende muziek op Banjaert 05-11-2017

t Gevolg: meeslepende muziek op Banjaert 05-11-2017

Zondag 5 november jl. organiseerde de afdeling Zaanstreek van het Nivon een koffieconcert met muziekgroep ’t Gevolg. Tot ieders vreugde waren er zeer veel bezoekers op dit concert af gekomen.

 

 

 


De groep bestaat uit vier personen en het repertoire kan het beste omschreven worden als “energieke folk uit alle windstreken”. De spelers beheersen een groot aantal instrumenten, alle akoestisch. Voor deze gelegenheid hadden ze meegenomen: een banjo-ukelele, een blokfluit, een boran, een darabuka, een gitaar, een kazoo, een knie (maar die zou toch wel meegekomen zijn), een mandoline, een nickelharpa, een octaafmandoline, percussielepels, drie trekharmonica’s in verschillende toonsoorten, een ukulelebas en een viool. Vooral de nickelharpa, een van oorsprong Zweedse kruising tussen o.a. een viool, een gitaar en een lier, maakte diepe indruk.
De groep speelde twee lange sets, waarin muziek voorbij kwam uit Frans Canada, Duitsland, Israël en nog een aantal landen, Ook speelde zij nummers met eigen teksten, vertalingen en instrumentale bewerkingen, Kortom: veelzijdige muziek, die balanceerde tussen teder ontroerend en vurig meeslepend.
Na het daverende applaus kon men niet om een toegift heen. Ook deze werd met veel vaart en passie ten gehore gebracht.
Deze uitstekende keus van de afdeling Zaanstreek verdient een grote pluim.

Annemarie Broek

Voor alle foto’s [KLIK HIER]

(c) Nivon afd. Beverwijk

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

 

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben