Verslagen van activiteiten

Verslagen > Dag uit met Beverwijk en Zaankant  18-05-2019

Dag uit met Beverwijk en Zaankant  18-05-2019

Op 18 mei van dit jaar vond het jaarlijkse uitje plaats voor de Nivonleden uit Beverwijk en de Zaankant. Maar liefst 53 mensen meldden zich als deelnemer.

Stipt om half acht vertrok de bus van de firma Hellingman van station Beverwijk, om daarna de Zaankanters op drie plekken op te halen.

 


Het eerste doel was de koffie met een stuk appel- of aardbeientaart bij restaurant Monopole aan het in 2018 pas in gebruik genomen stadsstrand van Harderwijk. Daarna was eenieder vrij om het stadje te bezichtigen, een bezoek te brengen aan streekmuseum, Marius van Dokkum museum of nog een kopje koffie bij Monopole te nuttigen.

Wij gaven vanwege het fraaie weer en de frisheid aan de waterkant de voorkeur aan het verkennen van het nagelnieuwe stadsstrand, met een mooi speeltoestel, een heus strandpaviljoen en een gratis openbare (sloopvrije) toilet. Prachtige zwanen verkenden de oever, vervolgens waagden de mussen zich op het terras en veel later kwamen er nog een paar eenden aanwaggelen.

Wie gekozen had voor museum of stadswandeling kwam ook heel enthousiast terug. Vooral het Marius van Dokkum museum werd hoog gewaardeerd.

Na enig oponthoud bij de haven (een ophaalbrug) omdat er een cruiseschip moest passeren, ging het verder naar de stad Staverden voor een tocht met de huifkar van de firma Lindeboom. Voor onze groep werden drie huifkarren ingezet. Onze koetsier vertelde met verve over de geschiedenis van het landgoed Staverden en de omgeving en liet ons en passant in duidelijke bewoordingen weten wat hij van het overheidsbeleid en de diverse ministers vond. Heel verhelderend!

Deze uitstap had wat vertraging opgelopen zodat we ons spoorslags naar het volgende evenement spoedden. Een tocht met een fluisterboot in het landelijke Zutphen!

Na enig gekrakeel bij de wallekant, waarbij enkele andere passagiers verontwaardigd het veld moesten ruimen voor de Nivonners, werden we over drie fluisterboten verdeeld om de mooie rivier de Berkel te bewonderen. Fluisterboten Zutphen, de organisator van dit gebeuren, wordt voor 100% bemand door vrijwilligers. Onze schipper zat vol verhalen over de stad, de rivier en de bewoners en iedereen luisterde geboeid naar zijn amusante verhalen.

Na een wandeling van zeker 20 minuten (voor sommigen wat aan de lange kant) bereikten we het prachtig gelegen IJsselpaviljoen, de vaste partner van de Fluisterboten, voor een kopje koffie of thee.

De bus stond inmiddels aan de IJsselkade geparkeerd, zodat we snel konden instappen voor de laatste etappe, restaurant KriebelZ in Terwolde, voor de maaltijd met de Dekselse Pannetjes.

Een gevarieerde dis met voor ieder wat wils met, naar de mode van 2019, het accent op heerlijke verse groenten. Het zag er allemaal schitterend uit en het smaakte niet minder. Als toetje kregen we een ijsje met verse aardbeien en een soort slagroom met pindaschaafsel. Alles verliep gladjes volgens het strakke tijdschema.

Op de terugweg sprak Herman nog een woord van dank voor onze kranige organisatoren Erna, Geeske, Ida en Hanneke, voor de fantastische dag die ze weer voor ons geregeld hadden. De chauffeur werd ook in de hulde betrokken. Een zeer vriendelijke, behulpzame en bekwame chauffeur, die ons bovendien vergastte op allerlei wetenswaardigheden over de streek waar we doorheen reden.

Doodmoe, maar heel voldaan, kwamen wij rond halftien in Beverwijk aan.

Het was een zéér geslaagd uitje. We kijken al uit naar volgend jaar.

 Annemarie Broek

Bekijk alle foto's

(c) Nivon afd. Beverwijk

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

 

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben